Sivut

keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Paimentamassa

Emppu on päässyt tänä syksynä pari kertaa opettelee lampaiden paimennusta Vantaalle Aino Pikkusaaren oppiin Primal Sense Farmille. Oltiin Essin ja Aatun sekä Jennin ja Teten kanssa reissussa.
Ekat kerrat (3-5) menee siihen paimennusvietin herättelyyn, joten aika alkutekijöissä ollaan. Kouluttaja on tykännyt Empun asenteesta, osoittaa rauhallisella asenteella kiinnostusta lampaisiin.

Ekalla kertaa (11.10.) Emppu oli pitkässä liinasssa ja kuljettiin vain lampaiden perässä. Välillä keskeytin, ja sitten etenkin, jos innostui liikaa. Tehtiin lyhyitä pätkiä.

Tässä pari videota ekalta kerralta.
Empun eka paimennuskerta osa1
Empun eka paimennuskerta osa2

Viime sunnuntaina oltiin toista kertaa. Oli niin sateinen keli, ettei videoitu ollenkaan. Tällä kertaa Aino halusi nähdä, miten Emppu toimii vapaana. Oltiin kehässä, lampaat oli kahden kehän välissä, siis pieni kehä, jonka sisäpuolella minä olin ja lampaat oli ulkokehän ja sisäkehän välissä. Emppu sai taas kulkea lampaiden perässä ja ohjaajana välillä pysäytin. Ja tehtiin taas lyhyitä pätkiä. Kouluttaja edelleen kehui Empun rauhallista asennetta lampaita kohtaan. Tosin kyllä se niitä välillä yritti jahdatakin, johon sitten puutuin pysäyttämällä.
Oltiin samalla porukalla liikenteessä kuin edellisellä kerralla. Paimennuksen jälkeen mentiin mäkkäriin syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti