Sivut

torstai 13. maaliskuuta 2014

Kyllä elämä voittaa

Vihdoin alkaa tuntua siltä, että Niksu selviää koettelemuksistaan. Toipuminen on mennyt vaikeamman ja pitemmän tien kautta.
Hattulasta tulon jälkeen ruokahalu oli huono, piti keksiä kaikenlaisia herkkuja, että jotain sai menemään ja sain lääkäriltä luvan syöttää mitä vaan kunhan syö. Tein itse kananjauhelihamureketta, paistoin lohta ja maksalaatikkoakin oli tarjolla. Vähitellen ruokahalu alkoi palautua ja kun leikkuksesta oli pari pari viikkoa, söi jo lähes pelkästään nappuloita. Ja antibioottikuurikin loppui tuolloin. Mutta pari päivä antibioottikuurin loppumisesta ruokahalu huononi taas ja keskiviikkona 5.3. mentiin taas Kouvolan Univettiin Ninan vastaanotolle ja verikokeisiin vähän aikaistetusti (tarkoitus oli mennä kontrollikokeisiin torstaina). Niksulla oli CRP 98 eli tulehdusta oli taas. Punasoluarvot olivat edelleen laskussa ollen alle normaalin ja valkosoluarvo oli noussut yli normaalin rajan. Alkoi jo tuntua että eikö se parane koskaan. Saatiin antibioottikuuri, tai syötin nyt niitä Jyväskylän Animagista saatuja antibiootteja, kun en niitä silloin alkuun syöttänyt kuin puolitoista päivää kun sitten tuli lähtö Hattulan Univetiin ja sieltä saatiin taas uudet lääkkeet. Niksu sai myös Omeprazol-mahasuojalääkkeen.Ja taas syötiin vaan jotain herkkuja ja niitäkin nirsoillen.
Eilen keskiviikkona käytiin sitten taas kontrollissa ja nyt alkoi näyttää paremmalta. Puna- ja valkosoluarvot olivat molemmat normaalit ja uusia punasoluja tulee tehokkaasti lisää. CRP oli laskenut ollen 33. Antibioottikuuria jatkettiin vielä 10 päivällä. Ja ruokahalu on palautunut hyvin, tänään syönyt pelkkiä nappuloita ja kupin tyhjäksi. Ja Niksu on muutenkin ollut melko reipas, ulkoillut samalla tavalla kuin Aku ja Emppu. Ja haukkua komentelee välillä.
Lääkäri oli kyllä sitä mieltä että verensiirron jälkeen on normaalia, että heti siirron jälkeen punasoluarvo on korkea ja sitten se alkaa laskea, kun saatu veri vähenee ja sitten kun elimistö alkaa tuottaa uusia punasoluja, arvot korjaantuvat vähitellen normaaliksi.
Jyväskylästä Suvilta sain viestiä, että Niksulla todettiin enterokokki-bakteeri, kun leikkausken yhteydessä otettiin koepalat maksasta, ja tuolloin kroonistuneen tulehduksen hoito voi vaatia 4-6 viikkoa pitkän antibioottikuurin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti