Sivut

keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Niksu taistelee

Niksulla on viime postauksen jälkeen ollut huonoja päiviä ja hyviä päiviä.
Viime perjantaina käytiin eläinlääkärissä verikokeissa: tulehdusarvo oli laskenut reilusti (oli nyt 109), mutta edelleen koholla, maksa-arvot olivat nyt nousseet, edellisissä verikokeissa olivat normaalit. Saatiin maksalääkitys (zentonil). Lisäksi toinen antibiootti (trikozol). Muuten jatkettiin entisillä lääkkeillä (primperan, omeprazol, antepsin, synulox) eli lääkkeitä on kyllä ihan riittävästi.

Ja sitten iltapäivällä Niksu aloitti oksentelut ja sitä jatkui koko viikonlopun ajan enemmän tai vähemmän. Eikä ruoka maistunut, ei edes keitetty jauheliha, vettä joi, kävi pissalla, mutta kakkaa ei tullut. Maanantaina kävin eläinlääkäriasemalla kysymässä että josko löytyisi jotain uutta ruokaa, mikä maistuisi paremmin kuin trovet tai  hill'sin a/d. Trovetia olen antanut ruiskulla suuhun. Juttelin myös lääkärin kanssa (ja itkuhan siinä tuli kun selitin että mikään ei maistu, alkoi tuntua että mikään ei auta), päätettiin jättää antepsin pois (koska usein oksensi antepsinin jälkeen) ja lisäksi saatiin taas uusi lääke, cerenia oksentelun estoon. Ja ruoaksi ostin royal caninin castro intestinalia.

Maanantaina söi hiukan uusia raksuja, lisäksi annoin trovetia ruiskulla, tiistaina aamulla söi hiukan taas itse. Edelleen väsyneen oloinen, no ei kai sitä kukaan jaksa, jos ei syö. Puolen päivän maissa söi vähän ja annoin lisäksi ruiskulla. Kun tulin töistä, melkein hypin ilosta, Niksu oli tehnyt kakat Esan työhuoneen lattialle! Vihdoinkin! Edellisen kerran kakat oli tulleet viime viikon keskiviikkona. Ja ruoka maistui hyvin ja oli paljon reippaampi muutenkin. Vihdoinkin alkoi tuntua että Niksu selviää. Myös tänään on ollut hyvä päivä! Tästä jatketaan. Ensi tiistaina näillä näkymin verikokeisiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti