Sivut

tiistai 8. lokakuuta 2013

Niksu sairastaa - taas

Niksu lopetti syömisen viime perjantain jälkeen. Lauantaina se oksenteli useaan otteeseen keltaista vaahtoa, mahanesteitä, löysät kakatkin tuli sisälle. Ensin aattelin että se on normaalia mahatautia, mutta kun ei mitkään herkutkaan maistuneet, niin aloin epäillä että jotain on nyt vialla. Sunnuntaina ei enää oksennellut, mutta mikään ei maistunut, eikä oikein juonutkaan mitään. Su ja ma välisenä yönä joi pari kertaa ja pari kertaa oksensi.
Pääsin onneksi heti ma-aamusta eläinlääkäriin ja Niksu jäi tutkimuksiin sekä nesteytykseen ja kahdelta menin hakemaan pois. Tällä kertaa ei ollut kyse myrkytyksestä niinkuin viime syksynä. Röntgenkuvissa ei näkynyt selvää tukosta, mutta mahalaukun seinämässä on paksuuntunut alue. Ultratessa alue epäselvä. Pernakudoksessa vaimea kaikumuutosalue, eturauhaskudoksessa heterogeenisuutta. CRP oli voimakkaasti koholla, yli 210. Kuumettakin oli 39,7 astetta. Maksa- ja munuaisarvot olivat normaalit. Niksu sai antibiootit ja pari muuta lääkettä pahoinvointiin ja mahasuojalääkkeeksi.
Mutta ei suostunut edelleenkään syömään, varasin tänään uuden ajan huomiselle. Ostin Niksulle broilerin paistijauhelihaa ja tarjosin sitä keitettynä ja raakana, mutta kumpikaan ei kelvannut. Äsken suostui syömään Akun ja Empun treeneistä jäänyttä sika-nautajauhelihaa ehkä peräti viisi peukalon pään kokoista palaa, positiivista edistystä sekin!
Huomenna tiedetään taas lisää. Todennäköisesti mahalaukku tähystetään, jotta saadaan selville siellä oleva varjostuma. Lääkäri suositteli myös kastraatiota kivesmuutosten takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti