Sivut

maanantai 15. huhtikuuta 2019

Niksu 5.4.2005 - 12.7.2018

Tänään Niksu olisi täyttänyt 14 vuotta.

Rakas Niksu on poissa. Maailman kiltein ja kultaisin Niksu <3. Tämä kirjoitus on vain siirtynyt, vaikea kirjoittaa, Niksun poismeno satuttaa vieläkin. Mutta eläinlääkärin sanoin Niksu oli valmis lähtemään.

Mitään dramaattista ei Niksun loppuaikoina tapahtunut. Nenäverenvuotoon ei löydetty keinoa. Epäilyksenä oli kasvainmuutoksia nenäontelossa. Mutta ei alettu tarkemmin tutkimaan, koska esim. leikkaus ei olisi ollut mahdollinen, ei se olisi kestänyt sitä tai olisiko sellainen ollut edes mahdollista.

Keväällä Niksulla todettiin sydämen vajaatoiminta. Siihen saatiin lääkkeet ja ne auttoivat ainakin jonkin verran ja tilanne parani siltä osin (3/6 -> 2/6).
Keväällä aikoi myös silloin tällöin pärskimään verta, sitä tuli satunnaisesti. Juhannuksen jälkeen sitä tapahtui yhä useammin. Saatiin nenätipat siihen, muttei niistä ollut oikeastaan mitään apua. Aloin aavistelmaan, että lähtö on lähellä.

Niksu lähti koirien taivaaseen mun ekalla kesälomaviikolla. Aamulla tehtiin vielä normaali aamulenkki Akun ja Empun kanssa. Ruoka maistui hyvin loppuun asti. Nukkui syliini rauhallisesti Aitovetin huoneen lattialla.

 Kuvassa Niksu pikku Ilon kanssa uudenvuoden aattona 2017.

 Tässä Niksu kesäkuussa 2018.
 Ja tässä Niksu lähtöä edeltävänä päivänä 11.7.2018.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti