Sivut

tiistai 17. joulukuuta 2013

Niksun kontrolli

Niksu kävi viime viikon lopulla taas eläinlääkärissa, tällä kertaa kontrollikäynnillä. Ottivat verikokeet ja ultrasivat mahan ym. Vein sen sinne to iltapäivällä ja hain puolentoista tunnin päästä pois. Kun kokeet oli otettu, oli Niksu laitettu häkkiin, mutta eihän Niksu sellaista hyväksynyt, oli saanut hepulin ja repinyt jonkin muovisen potilastietokotelon ja niinhän se oli sitten saanut tahtonsa läpi eli oli ollut ekaks jonkin aikaa lääkärin seurassa ja sitten hoitajan kanssa (maaten rauhallisesti jalkojen juuressa), kun tämä oli tietokoneella. Niksu ei voi sietää, jos se suljetaan jonnekin.
Kokeiden tuloksista. CRP oli lähes normaali ollen 23, maksa-arvotkin olivat lähellä normaalia. Se oli hyvä. Mutta ultraäänikuvat eivät olleet yhtä hyvät. Maksa oli ok, mutta sappirakossa oli jotain tiivistymää. Lääkäri suositteli sapen poistoa kirurgisesti, vaihtoehtona olisi lääkehoito, mutta se ei välttämättä takaa ettei sappi repeä. Todennäköisesti Niksu meneekin alkuvuodesta sappileikkaukseen ja sinne asti jatkuvat adursal ja zentonil -lääkitykset.

1 kommentti:

  1. Hei! Eksyin blogisurffaillen tänne ja minulla olisi sinulle tärkeää asiaa liittyen tuohon sapen poistoon. En löytänyt osoitettasi, niin voisitko laittaa s-postia osoitteeseen: penttinenmaria@gmail.com
    t. Maria

    VastaaPoista