Sivut

maanantai 4. marraskuuta 2013

Niksun vointi paranee

Niksu kävi viime viikon tiistaina kontrolliverikokeissa. Muuten Niksu on voinut hyvin. Kontrollissa se jännitti vatsan etuosaa palpaatiossa. Verinäytteessä tulehdusarvo oli 20 (normaali), kun se ekalla käynnillä oli yli 210. Mutta maksa-arvot olivat nousseet edellisestä kerrasta. Päätettiin torstaina tehdään sappihappotesti ja samalla ultrataan.
Sappihappotesti testi tehtiin siten, että ensin otettiin eka verikoe ja sitten annettiin ruoka ja parin tunnin päästä toinen verikoe.
Ultraäänitutkimuksessa sappirakon alueella oli kaikutiivistymää ja sappitiehyeiden seinämässä oli paksuuntumaa, maksassa ei ollut poikkeavaa muutosta. Niksu sai lääkkeeksi Adursalia.
Perjantaina tuli sappihappotestin tulokset. Tulosten mukaan maksa/sappi ei toimi aivan niinkuin pitäisi, mutta ei pahasti hälyttävääkään ollut. Jos vointi pysyy hyvänä, niin ensi viikolla aletaan vähitellen vähentää lääkkeitä, sunnuntain jälkeen jätetään omeprazol pois, antepsinia aletaan jälleen antaa, cerenia jatkuu ainakin ensi torstaihin asti, jolloin on kontrollisoitto. Ruokana on nyt ollut Royal Caninin castro intestinal ja perjantaina ostin lisäksi hepatic-ruokaa. Ruoka on maistunut melko hyvin ja kakka on tullut säännöllisesti.


Eilen olin Empun kaa Korhosen Maijun koulutuksessa KSSK:n hallilla. Kivaa oli ja Emppu oli aivan mainio, Maijukin kehui sitä. Saatiin kotiläksyjä, eteenpäin irtoamista. Treenissä oli paljon takaakiertoja ja kepeillä treenattiin leijeröintiä, onnistui hyvin kun Maiju oli palkkaamassa edessä.

Video


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti