Sivut

maanantai 29. tammikuuta 2018

Vuosi 2017

Blogin kirjoittaminen on jäänyt. Mutta jos kuitenkin kirjoittaisi jotain viime vuodesta.

Niksu
Niksu sairastui toukokuun lopulla vakavasti ja luulin jo, että joudun luopumaan siitä. Pahaa yskimistä, joi paljon, läähätti eikä jaksanut lähteä ulos lenkille.Pihalla kävi tarpeillaan. Ja tietysti sairastui taas viikonloppuna.
Heti maanantaiaamuna pääsimme eläinlääkäriin, jossa otettiin  kaikki verikokeet ja keuhkokuvat. Lämpö koholla 40 astetta. Sydänäänet olivat normaalit. Verikokeissa kaikki arvot normaalit, mutta tulehdusarvo oli korkealla, 270. Röntgenkuvissa havaittiin massamainen muutos rintaontelon vasemmalla puolella. Keuhkot olivat osittain painuneet kasaan muutoksen seurauksena.

Niksu sai vastaanotolla nestehoitoa suonensisäisesti sekä tulehduskipulääkkeen ja antibiootin pistoksena. Kotona jatkettiin hoitoa ell:n ohjeen mukaan. Kontrolli viikon päästä.

Pari päivää oli aika toivottoman tuntuista, luulin lähdön olevan edessä. Todennäköisesti kun tulehduskipulääkkeet alkoivat vaikuttamaan ja tulehdus lähti laskemaan niin Niksun vointi alkoi parantua. Ruoka maistui ja oli muutenkin pirteämpi.

Kontrollissa sydän ja hengitysäänet olivat normaalit. Rintaontelossa oli kuitenkin edelleen massamaista tiiviyttä, mutta ilmapitoista keuhkoa oli enemmän kuin ensimmäisellä käynnillä.
Crp oli laskenut lähelle normaalia. Kontrolliin kahden viikon päästä.

Niksun piristyminen parani ja jaksoi jo lenkkeilläkin pieniä lenkkejä. Edelleen kyllä yskimistä jonkin verran.

Kontrollissa 20.6. röntgenkuvissa nyt selkeä pyöreä massamainen muutos eturintaontelossa vasemmalla puolella. Muutoin keuhkot olivat hyvin ilmapitoiset.
Ultraäänitutkimuksessa todettiin että massamainen muutos on sydämmen etupuolella ja massan reunalla suuri verisuoni, jonka tahtiin massa sykkii. Päätettiin, että näytettä ei oteta suuren riskin takia ja jäädään seuraamaan tilannetta.

Niksun kesä ja loppuvuosi meni hyvin, mitään radikaalia muutosta ei ole tapahtunut. Välillä vähän väsyneempi ja toisinaan pirteämpi. Pissavaivaa esiintyy välillä, etenkin iltaruoan jälkeen on heti päästävä ulos. Niksu saa ruoan lisänä epato-tabletteja maksan toimintaan sekä kipulääkettä on saanut lähes jatkuvasti. Keväällä toivottavasti tulee 13 vuotta täyteen.




Aku
Akun viime vuosi meni ihan hyvin. Kilpparin vajaatoiminta on pysynyt ennallaan ja lääkitys on samalla tasolla kuin silloin kun se aloitettiin vajaa kolme vuotta sitten.

Silloin tällöin on Aku päässyt aksatreeneihin, keväällä käytiin oman seuran kisoissakin hylkyjä ottamassa. :)

Sateisen syksyn takia tassutkin oireilivat syksyllä ja käytiin niiden takia kerran eläinlääkärissäkin. Takatassuissa oli tulehdusta, mutta nyt ovat jo pitemmän aikaa olleet kunnossa. Vaihdoin kesällä Akun ruoan NEU maha.karppiin, jos se auttaisi tassuihin. Ei siitä ruoasta ainakaan haittaa ollut, hyvin ainakin maistui ja lisänä annettu hapakaali oli aikamoista herkkua. Sitä söi Emppukin.




Emppu
Empun terveys on ollut hyvä. Silloin tällöin on käynyt hierojalla tai saanut craniosacraaliterapiaa lihashuoltona.

Emppu on treenannut agilityä melko säännöllisesti. Alkukesästä ja elo-syyskuussa käytiin Akatemialla treenaamassa. Kesällä aloitettiin juoksupuomiprojekti. Ja kesken se on edelleen ja sitä pitää treenata varmaan koko loppukisaikä :). Kesän 2018 SM-nollat saatiin kasaan joulukuun alkuun mennessä. Nyt ollaan oltu pari kuukautta kisa- ja treenitauolla.

Joulukuun lopussa Empulta leikattiin rinnasta rasvapatti. Sitä ei lähetetty tutkituttavaksi, koska oli eläinlääkärin mukaan ihan selvä rasvapatti. Se oli ollut rinnassa jo useamman vuoden ja ehkä hiukan suurentunut, joten päätin poistattaa sen kokonaan. Saa nähdä, kasvaako uudelleen.

Emppu kävi elokuussa Kouvolan näyttelyssä hakemassa Hyvän! Tuomari Pirjo Aaltosen arvostelu oli seuraava:"Oikean kokoinen uros, jolla erittäin hyvä peitin karvan laatu ja kaunis karvapeite. Oikeat mittasuhteet, mutta selälle asettunut häntä seistessä ja liikkeessä antaa pystykorvamaisen yleisvaikutelman. Hyvä kuono-osa, mutta kovin voimakas otsapenger ja syvä kallo-osa. Toinen korva taittuu hyvin, toinen hieman kevyemmin. Riittävä ulottuvuus sivuliikkeessä, kapeutta edestakaisissa liikkeissä."  Arvostelu oli ihan Empun näköinen :).



Ilo
Ilo ansaitsee oman juttunsa, joten se jää toiseen kertaan. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti